Jednou z oblíbených pokrmov, které můžete připravit s grilovanou uzeninou, je guláš. Tento tradiční český recept nabízí jedinečnou kombinaci chutí, koření a vůně. Zde je jednoduchý recept na guláš z grilované uzeniny, který vaše chuťové pohárky rozhodně potěší:
Recept na guláš z grilované uzeniny:
- 500 g grilované uzeniny (např. klobásy, špekáčky)
- 2 cibule
- 2 papriky (červená, žlutá nebo zelená)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- 1 lžička soli
- 500 ml vývaru (zeleninového nebo hovězího)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce majoránky
- Sůl a pepř podle chuti
- Grilovanou uzeninu a cibuli nakrájejte na menší kousky. Papriky očistěte a nakrájejte na proužky.
- V hrnci zahřejte olej a na něm si orestujte cibuli do zlatova.
- Přidejte grilovanou uzeninu a papriky, a společně orestujte asi 5 minut, dokud se papriky zjemní.
- Přidejte česnek, mletou sladkou papriku, kmín, pepř a sůl. Dobře promíchejte.
- Nalijte vývar a přidejte rajčatový protlak. Vařte při mírném varu asi 20 minut.
- V malé misce smíchejte hladkou mouku s trochou vody, aby vznikla hladká pastovitá směs. Přidejte tuto směs do guláše a vařte dalších 10 minut, dokud se omáčka nesváže.
- Přidejte majoránku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Guláš podávejte horký s chlebem nebo bramborami.
Tento guláš z grilované uzeniny je výbornou alternativou k tradičnímu hovězímu guláši. Grilovaná uzenina dodává jídlu intenzivní a bohatou chuť, která bude ohromovat. Doporučujeme tento pokrm vychutnat si s rodinou nebo přáteli, aby se plně projevil jeho společenský charakter.
Guláš z grilované uzeniny je skvělým způsobem, jak využít grilované uzeniny z předchozího grilování a připravit s ní jedinečný a chutný pokrm. Uvařte si tento guláš a dopřejte si jedinečnou chuťovou zkušenost.