Miric

Hrnečkové knedlíky jsou tradiční české jídlo, které se stalo oblíbenou pochoutkou nejen pro dospělé, ale i pro děti. Tyto měkké a nadýchané knedlíky se připravují ze směsi bramborového těsta a jsou ideálním doplňkem k různým druhům omáček, dušeného masa nebo zeleninových pokrmů. Pokud hledáte jednoduchý a osvědčený recept na hrnečkové knedlíky, máme pro vás něco jedinečného!

Ingredience:

Postup:

  1. Brambory omyjte a oloupejte. Následně je vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte do měkka.
  2. Vařené brambory sceďte a propasírujte tak, aby vznikla hladká bramborová hmota.
  3. Přidejte vejce, mouku a sůl. Vše pečlivě promíchejte dohromady, až získáte kompaktní těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte postupně trochu mouky. Naopak, pokud je těsto příliš sypké, přidejte trochu vody.
  4. Na stůl si připravte strouhanku. Z těsta si oddělte menší kusy a vytvarujte z nich válečky velké asi jako prst. Poté válečky obalujte ve strouhance, aby se zamezilo lepení.
  5. Hrnec s osolenou vodou přiveďte k varu. Do vroucí vody opatrně vkládejte knedlíky a vařte je asi 10-15 minut, dokud nevyplovou na hladinu. Vařte je postupně po menších dávkách, abyste si udrželi pořádek a knedlíky se nepřilepily k sobě.
  6. Hotové knedlíky jemně přelijte rozpuštěným máslem a podávejte je společně s omáčkou či nějakým dušeným masem.

Hrnečkové knedlíky jsou skvělé jako hlavní jídlo i příloha. Můžete je podávat ke svíčkové, guláši, pečenému kuřeti nebo třeba ke zdravému zeleninovému ragú. Jsou to skutečně univerzální knedlíky, které si zamilujete na první kousek!

Takže pokud máte chuť na něco pořádně domácího a lahodného, neváhejte vyzkoušet tento recept na hrnečkové knedlíky. Vaše rodina a přátelé budou nadšení!