Miric

Jak říká mužnost, vše dobré je tu jen na chvíli. Tak je tomu bohužel i s chřestovou sezónou, která nám pomalu končí. Tentokrát se podíváme na to, jak si užít poslední chvíle chřestové sezóny, a navíc pro vás máme i recept na fantastický chřestový salát s opečenou kuřecí prsí.

Chřest, uznávaný po celém světě pro své výrazné chuti a zdravotní přínosy, je jedním z prvních jarních plodů, které se objevují na našem stole. Je bohatý na vitamíny a antioxidanty, podporuje zdraví srdce, ledvin a trávicího systému. Navíc, pokud máte štěstí a najdete čerstvý chřest na trhu, budete mít na talíři nejen zdravý, ale i lahodný pokrm se jedinečným vzhledem.

Že se chřestová sezóna blíží ke konci, nás může mrzet, ale pokud máme jen trochu šikovnosti a chuť experimentovat, můžeme si ho vychutnat téměř po celý rok. Zavařený chřest je totiž fantastickým způsobem, jak si zachovat jeho chutě. Nicméně, než se do zavařování pustíme, pojďme si připomenout ještě jedno lahodné jídlo, které se z chřestu dá připravit.

Chřestový salát s opečenou kuřecí prsí

Potřebujeme:

Jak na to:

  1. Nejdříve očistíme chřest a odřízneme tvrdé konečky. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a opepříme.
  2. V hluboké pánvi si rozehřejeme olivový olej a nejdříve orestujeme kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Poté je vyjmeme a necháme odpočívat.
  3. Do stejné pánve přidáme chřest, osolíme, opepříme a podusíme pod pokličkou asi 8-10 minut. Po té dobu, co chřest pomalu měkne, si nastrouháme parmazán.
  4. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a smícháme s chřestem na pánvi. Přidáme šťávu z jednoho citronu a nastrouhaný parmazán.
  5. Salát servírujeme na posteli z čerstvé rukoly. Můžeme ho podávat teplý nebo ho nechat vychladit a servírovat jako letní osvěžující salát.

Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle využít poslední kousky chřestu, které máte k dispozici. Tak neváhejte a ještě dnes si ho vychutnejte. Až pak můžete začít plánovat, jaké lahůdky si z něj zavaříte. Tak tedy na zdraví a dobrou chuť!