Miric

Houskový knedlík je jedním z nejoblíbenějších a nejtradičnějších pokrmů české kuchyně. Jeho měkkost a chuť je neodmyslitelně spojena s českou kuchyní a rodinnými oslavami. Pokud hledáte recept na dokonalý houskový knedlík, jste na správném místě.

Ingredience:

Postup:

  1. Nejprve si připravte housky. Odkrojte kůru a nakrájejte je na menší kousky. Nechte je vyschnout po dobu několika hodin nebo přes noc. Měly by se stát tvrdšími.
  2. Nyní připravte vafle mléka. V hrnci zahřejte mléko spolu s máslem. Přiveďte k mírnému varu a vařte, dokud se máslo úplně nerozpustí. Odstavte z ohně a nechte vafle vychladnout.
  3. Mezitím, ve velké míse, rozšlehejte vejce spolu se solí a cukrem. Přidejte vychlazenou vafli a směs zamíchejte.
  4. Nakonec přidejte vysušené kousky housky do směsi. Opět promíchejte, aby se kousky housky dostatečně navlhčily. Nechte směs odpočinout po dobu 15-20 minut.
  5. Na sporáku si připravte zásobu vody v hrnci. Vodu osolte a nechte ji vařit.
  6. Vzniklou směsí tvořte knedlíky. Přímo z misky lžící odebírejte směs a pomocí rukou vytvarujte knedlík ve tvaru válečku. Velikost knedlíku záleží na vaší preferenci.
  7. Knedlíky opatrně vkládejte do vařící vody a nechte je vařit přibližně 10-15 minut, dokud se nezačnou vyplavovat na povrch.
  8. Hotové knedlíky vyndejte z vody a nechte je okapat. Poté je můžete potřít máslem, aby nevyschly.

Tip: Houskové knedlíky jsou skvělým doplňkem k vepřovému masu s omáčkou. Můžete je také podávat s dušeným zelím, kyselým zelím nebo s houbami.

Doufáme, že si výrobu houskových knedlíků užijete a budete mít velký úspěch. Přejeme dobrou chuť!